Музейна кімната

Музейна кімната в головному корпусі Інституту відкрита в 1995 році, коли сюди були перенесені експонати з робочого кабінету академіка М.Ф. Іванова, що знаходився в старому дореволюційному приміщенні, яке перейшло тепер у власність Біосферному заповіднику “Асканія-Нова” імені Ф.Е. Фальц-Фейна.

Музейна кімнатаМузейна кімната

У музейній кімнаті можна ознайомитися з фотостендами, на яких представлена багатогранна діяльність корифея зоотехнічної науки академіка М.Ф. Іванова, ім’я якого носить інститут “Асканія-Нова”. Тут знаходяться зажиттєві і післяжиттєві публікації наукових праць М.Ф. Іванова, його робочий стіл, кресло, шафа, робочі щоденники і фотоальбоми, слайди, також майже всі картини, створені власноручно М.Ф. Івановим, кілька його портретів і мармуровий бюст. В музеї є також мармуровий бюст учня і послідовника М.Ф. Іванова – академіка Л.К. Гребеня та його фотоальбоми і публікації.

Музейна кімнатаМузейна кімната

Селекційні досягення вчених Інституту тут представлені фотостендами, натуральними зразками вовни, обробленими овчинами й зразками деяких виробів з овечої вовни.

В музеї можна ознайомитися з нагородами і відзнаками Інституту, публікаціями наукових праць вчених Інституту і рекламною продукцією.

Музейна кімната

Музейна кімната