Новини

Вечір вшанування пам'яті корифеїв

14.12.2017

      13-го грудня 2017 року в Інституті тваринництва степових районів «Асканія-Нова» вшанували Світлу пам’ять  докторів сільськогосподарських наук В’ячеслава Мефодійовича Рябка та Людмили Федорівни Крилової, які пішли з життя восени цього року.  Друзі, рідні, колеги зібралися у читальній залі наукової бібліотеки, щоб пригадати їх життєвий шлях, відгукнутися про них щирими словами, переглянути  їх всі наукові праці, що були представлені тут на виставці.

       Вечір пам’яті  видатних асканійців організували працівники наукової бібліотеки О. В. Свістула та О. Є. Краєва. Свістула Ольга нагадала присутнім біографію В’ячеслава Мефодійовича Рябка, його науковий шлях – від лаборанта до заступника директора з наукової  роботи Інституту.

     Дочка Людмили Федорівни Крилової, Олена Миколаївна,  розповіла про дитячі та юнацькі роки своєї мами, про її наукову, громадську діяльність та здобутки.

     Заступник директора з наукової  роботи – Кудрик Н. А., вчений секретар – Жарук Л. В., доктор с.-г. наук – Іовенко В. М. і колишній колега В. М. Рябка –  Горлов О. І. та колишній директор інституту – Омельченко Л. О. зворушливими словами згадали наукових співробітників, яким був присвячений Вечір вшанування пам’яті. З вдячністю розповів завідувач лабораторії селекції овець та кіз – Маслюк А. М. про свого наукового керівника Л. Ф. Крилову, у якої був аспірантом. Жиркова Р. М.  пригадала про  спільну роботу у колективі відділу свинарства з В’ячеславом Мефодійовичем  і, особливо, про міцну дружбу з Людмилою Федорівною.

      Дочка Л. Ф. Крилової разом зі своєю невісткою та онуком були зворушені теплими словами присутніх, від серця подякувала за вечір.

     Усім присутнім було надзвичайно приємно, що Вечір вшанування пам’яті корифеїв залишив відбиток у душах колег та друзів. 

f.13-1a

 f.13-2f.13-2af.13-1