Наукова бібліотека

 

Наукова бібліотека Інституту - інформаційний центр, що забезпечує бібліографічний супровід наукових досліджень з науково-технічних програм і завдань у сфері АПК з розробки селекційно-технологічних, організаційно-економічних, методологічних інноваційних рішень у галузях вівчарства, скотарства, свинарства, кормовиробництва.

Заснована у 1921 році. Нині загальний фонд становить 132 тис. одиниць вітчизняної і зарубіжної літератури, з них більше 50 тис. - книжковий фонд і рукописи, 3,5 тис. - зарубіжні видання. У бібліотеці сконцентровано багатий фонд із проблем природознавства і тваринництва. Дисертаційний фонд представлений 211 науковими роботами. Налічується 2690 цінних, рідкісних видань, серед яких праці вчених, чия наукова діяльність пов'язана з Асканією-Нова:О. О. Браунера,  М. М. Завадовського, М. Ф. Іванова, Й. К. Пачоського, В. М. Сукачова, Ю. О. Філіпченка, М. В. Шарлемана.

У цьому фонді також твори Ч. Дарвіна (1874), А. Е. Брема (1893), К. Корнеліуса (1866), К. Е.Ліндемана (1897), М. О. Мензбіра (1895), А. Ганіке (1869), «Знциклопедический словарь», виданий Ф. А. Брокгаузом та І. А. Ефроном наприкінці XIX - початку XX століття та «Полная энциклопедия русскаго сельскаго хозяйства и соприкасающихся съ нимъ наукъ» у 10 томах, надрукована на початку XXст.

наукова бібліотек

Фахівець наукової бібліотеки Краєва О. Є.(на фото справа) працює з читачем


Налагоджено книгообмін з бібліотеками науково-дослідних установ і вищих навчальних закладів України, Росії, Білорусі.

Обслуговування читачів проводиться на абонементі, в читальному залі, за системою ДОК, індивідуального інформування, ІНТЕРНЕТ. Інформаційні послуги бібліотека надає науковцям, студентам і аспірантам вищих навчальних закладів України та інших країн.

З 2007 - 2012 роки створювалась база даних нових надходжень за програмою ІРБІС (інтегрована розподілена бібліотечно-інформаційна система). В базу даних занесено 4293 одиниць.

У 2012 році встановлено повну версію цієї програми, забезпечено доступ до електронного каталогу бібліотеки користувачів ІНТЕРНЕТ.

        Електронна адреса біліотеки: Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript